Ajankohtaista

Kuva: Pentti Pere
Kuva: Pentti Pere

Otathan huomioon, että Villa Mairea on osittain yksityiskäytössä, ja vierailut eivät ole mahdollisia kaikkina aikoina. Vapaita aikoja voi tiedustella Mairea-säätiöstä puh. 050 310 6442 tai info@villamairea.fi

Tarkempaa tietoa vierailujen järjestämisestä löytyy täältä.

Emme ota uusia ryhmävarauksia
24.9. - 23.10.
1.11. - 6.11.
2.12. - 7.12.
21.12. - 8.1.
 
Mairen päivää vietettiin Noormarkussa jo neljännen kerran 1.8.2017
Ohjelmaa oli edellisvuosien tapaan ympäri Noormarkun keskustaa. Villa Mairean kierrokset olivat loppuunmyytyjä.

Satakunnan Säätiöpäivää vietettiin 2.10.2015 Porin Puuvillassa teemalla "Mikä ihmeen säätiö?"
Valtakunnallisen Säätiöpäivän 1.10. imussa Porissa järjestettiin Satakunnan rahaston luotsaamana satakuntalaisten säätiöiden tapahtuma. Tapahtumassa esittäytyivät alueella vaikuttavat säätiöt sekä säätiöiden rahoituksella toimintaa järjestävät työryhmät, tutkijat ja yhdistykset. Mairea-säätiö oli tapahtumassa mukana esittelemässä omaa toimintaansa.

11.9.2014: Mairen päivää juhlistettiin Maire Gullichsenin kunniaksi Noormarkussa ensimmäistä kertaa 1.8.2014. Päivän aikana yleisöllä oli mahdollisuus osallistua päivärukoukseen Noormarkun kirkossa, Ahlströmin ruukkikierroksille ja lounaalle Mairen tapaan Noormarkun Klubilla. VIlla Mairean yleisökierrokset täyttyivät jo hyvissä ajoin etukäteen, ja toteutettu lisäkierroskin oli varattu täyteen jo ennen tapahtumapäivää. Kotiseututalo Kahari oli avoinna klo 13-18 ja ohjelmassa oli mm. paneelikeskustelu sekä runonlausuntaa ja soittoa. Noormarkun kirjastossa järjestettiin suositut Maire-aiheinen näyttely sekä taidekirjanäyttely. Illan lopuksi tanssittiin Myllykartanossa klo 24 saakka. Tapahtuma on päätetty järjestää myös vuonna 2015.
 
Helsingin Sanomien artikkelissa (14.2.2014) pohditaan Villa Mairean puutarhassa sijaitsevan uima-altaan historiaa uudesta näkökulmasta.
Artikkelin voit lukea täältä.
 
Tutustu myös mielenkiintoisiin, yleisölle avoinna oleviin modernin arkkitehtuurin rakennuksiin ympäri maailman osoitteessa: http://iconichouses.org/