Guidningen i Villa Mairea

Villa Maireas bastu i trädgården
Villa Maireas bastu i trädgården

Besökarna tas emot på en bekräftad förhandsbeställning. Besöket är en guidningsrunda som tar cirka 40 minuter. Guiden är Mairea-stiftelsens personal. Guidningar kan arrangeras från tisdag till lördag på finska, svenska eller engelska. Under sommarsäsongen arrangeras guidningar på finska och engelska regelbundet. Vänligen lägg märke till att guidningen ska alltid bokas på förhand. Det finns ett begränsat antal platser i guidningsrundor. Guidningen kan bokas genom att fylla i vår elektroniska blankett, per e-post eller per telefon. Besöket ska bokas minst två veckor före önskat besöksdatum. Under sommarsäsongen finns det många besökare, så det lönar sig att planera besöket i god tid. Bokningarna behandlas i den ordning de kommer in. Mairea-stiftelsen bekräftar alltid skriftligen tiden för besöket, helst per e-post.

Guidningar under sommarsäsongen 2018 på finska, på svenska och på engelska.

Vänligen titta på aktuell information här.

YTTERLIGARE INFORMATION:

Telefon: 050 310 6442
E-post: info(at)villamairea.fi
Blankett för bokning av besök

 

En guidning kostar

  • 20 €/person för grupper bestående av minst fem personer (åtta personer under helgen), 12 €/person för grupper bestående av minst sju studerande eller pensionärer.
  • minimipris 100 € (150€ under helgen), student- och pensionärspris 84 €.

Betalningen sker i samband med besöket. Vi accepterar kontanter och följande chipkort (ej kort med bara magnetremsa): MasterCard, Visa, American Express, Maestro, Electron, JCB, China Union Pay. 

Vi tar max. 20 personer per en guidningsrunda. Grupper som består av mer än 20 personer delas upp i mindre grupper. De som väntar på sin tur kan besöka gården och beundra villans yttre arkitektur.

Inne i villan visas besökarna runt i bottenvåningens representationsrum (entréhallen, vardagsrummet, musikhörnan, blomsterrummet och matsalen). I villan finns det en toalett som besökarna kan använda. Rummen på övre våningen samt köket är i privat bruk. Före eller efter guidningen kan besökarna gå runt i villans trädgård. Annars är trädgården privat område, och för att besöka gården ska Villa Mairea kontaktas. Det är förbjudet att fotografera och videofilma inomhus. Det är möjligt att ta fotografier endast med tillstånd av Mairea-stiftelsens styrelse. All elektronisk utrustning samt väskor och ryggsäckar ska lämnas i garderoben i entréhallen. Vänligen lägg märke till att det är cirka 300 meter från parkeringområdet till Villa Mairea och vägen till villan från parkeringsområdet är backig. Tyvärr är Villa Mairea inte lämplig för rörelsehindrade personer, eftersom det inte är möjligt att röra sig med rullstolen inomhus.

OBS! Det är viktigt att besöket sker på utsatt tid, eftersom guiden är anträffbar endast under den bokade besökstiden.
Vi vill också påminna om att man inte kan besöka huset eller gården utan en bekräftad förhandsbokning.

Parkering

Det finns ett parkeringsområde nedanför backen till Villa Mairea. Parkeringsområdet är märkt ut med skyltar. Äver bussar ska parkeras på parkeringsområdet.

 

Du kan rekommendera oss på Tripadvisor:

Trip advisor