Leveransvillkor


Betalnings- och leveransvillkor

1. Priser

Det gällande priset är det pris som anges i prislistan i Mairea-stiftelsens nätbutik. Det gällande priset anges i euro (EUR). Mairea-stiftelsens nätbutik förbehåller sig rätten till prisändringar. På beställningens slutliga pris tillkommer leveransavgift. Leveransavgiften fastställs utifrån slutsumman på beställningen.

2. Betalningsvillkor

Betalning på Internet

Produkterna kan betalas via tjänsten Checkout Finland. Produkterna inklusive leveransavgift betalas i samband med beställningen. De tillgängliga betalningssätten i Finland är Internetbanker (Nordea, Andelsbanken, Danske Bank, POP Bankerna, Nooa, Aktia, Sparbankerna, S-Banken, Handelsbanken, Ålandsbanken och LokalTapiola Bank) och flexkrediter (Collector, Everyday, Joustoraha, APE Payment och Neocard). I Finland och utomlands går det också att betala med kreditkort (Visa, Visa Electron, MasterCard och Maestro). Betalningen sker via webbplatsen Checkout Finland.

Betalningar via Kreditlaget

Om du vill betala med något av Kreditlagets betalningssätt fungerar Mairea-stiftelsen enbart som marknadsförare av produkterna och tjänsterna. Det är också stiftelsen som levererar produkterna till köparen och som sköter eventuella reklamationer.

Checkout Finland fungerar som säljare av produkten vid betalningar som görs via Kreditlaget, och affären uppgörs mellan kunden och Checkout Finland. Säljaren ansvarar för alla skyldigheter som hänför sig till affären. Checkout Finland är också betalningsmottagare.

Checkout Finland (FO-nummer: 2196606-6)
PB 322
33101 TAMMERFORS

FINLAND
Telefon: 0800 552 010

Internetbanker

Betalnings- och finansieringstjänsten för betalning via Internetbank tillhandahålls av Checkout Finland (2196606-6) i samarbete med de finländska bankerna och kreditinstituten.

3. Gör en beställning

Du kan göra en beställning i Mairea-stiftelsens nätbutik på www.villamairea.fi/sv/natbutik och företagskunder per e-post på info(at)villamairea.fi. Förfrågningar per e-post: Mairea-stiftelsen info(at)villamairea.fi. Du behöver inte registrera dig för att kunna göra en beställning.

4. Leverans

Beställningen levereras till kunden som brev eller Economy-paket till Postens verksamhetsställe. Beställningen kan också levereras till Postens paketautomat (endast i Finland), kunden väljer själv till vilken. Leverans- och expeditionsavgiften är då desamma som leveransavgiften för ett postpaket. Produkterna skickas normalt inom 2–7 vardagar från mottagningen av beställningen. Kunden kan också hämta produkterna på Villa Mairea och då betala kontant eller med bank-/kreditkort i samband med avhämtningen. Gör i så fall beställningen per e-post. När vi har mottagit beställningen meddelar vi var och när produkterna kan avhämtas.

Beställningar till utlandet skickas per post i Economy-klass. Leveranstiden är 2 veckor + Postens allmänna leveranstid till destinationslandet. På de priser som anges i nätbutiken tillkommer leverans- och expeditionsavgift utifrån leveransplatsen (se Expeditionsavgift).

5. Expeditionsavgift

I Checkout Finlands priser ingår alla leverans- och expeditionsavgifter.

Inrikes:

Köp under 10 € - leverans 4,35 €

Köp 10–100 € - leverans 9,90 €

Köp 101–200 € - leverans 12,40 €

Gratis leverans på köp över 200 €

Europa:

Köp under 10 € - leverans 6,20 €

Köp 10–100 € - leverans 37,20 €

Köp 101–200 € - leverans 49,60 €

Köp över 200 € - leverans 62 €

6. Returrätt

Enligt konsumentskyddslagen har konsumenten rätt att returnera produkter inom fjorton (14) dagar efter det att produkten/produkterna togs emot, exklusive mottagningsdagen. Produkterna ska vara oanvända, i ursprungliga förpackningar och i ursprungligt skick. Returer ska alltid meddelas i förväg per e-post på info(at)villamairea.fi eller telefon på +358 50 310 6442. Uppge även till vilket kontonummer du vill att köpesumman ska återbetalas. Konsumenten ta hand om postkostnader. Produkter ska returneras till adressen: Mairea-stiftelsen, C/O A. Ahlström Fastigheter Ab, Laviantie 22, 29600 Norrmark.

7. Reklamationer

Fel eller skador på produkter ska meddelas inom rimlig tid per e-post på info(at)villamairea.fi eller telefon på +358 50 310 6442.

8. Force majeure

Mairea-stiftelsens nätbutik ansvarar inte för om leveransen av en beställning förhindras, försvåras eller försenas till följd av omständigheter som Mairea-stiftelsens nätbutik inte kan påverka, som krig, naturkatastrofer, export- eller importförbud, myndighetsbeslut, störningar i den allmänna trafiken eller andra motsvarande händelser som försvårar eller förhindrar verksamheten i Mairea-stiftelsens nätbutik.

9. Lösning av tvister

På tvister och meningsskiljaktigheter som föranleds av detta distanshandelsavtal tillämpas Finlands lag.

10. Mervärdesskatt

I produktpriserna i Mairea-stiftelsens nätbutik ingår mervärdesskatt enligt följande:
Böcker mervärdesskatt 10 %
Övriga produkter mervärdesskatt 24 %