Besök

Besök

Förfrågan om besök

Du kan besöka Villa Mairea genom att reservera tid på förhand.

Mairea-stiftelsen bekräftar alltid skriftligen tiden för besöket, helst per e-post.

  • Ange datum (er) och tid eller tider i fältet. Första gången din notering är din primära önskan. Du kan också presentera alternativa förhoppningar.

Guidning

Guidningen i Villa Mairea

Besökarna tas emot på en bekräftad förhandsbeställning. Besöket är en guidningsrunda som tar cirka 40 minuter. Guidningar kan arrangeras från tisdag till lördag. Guidningen kan bokas genom att fylla i vår elektroniska blankett, per e-post eller per telefon.

Besöket ska bokas minst två veckor före önskat besöksdatum. Under sommarsäsongen finns det många besökare, så det lönar sig att planera besöket i god tid.

Mairea-stiftelsen bekräftar alltid skriftligen tiden för besöket, helst per e-post. Guidningar kan arrangeras på finska, svenska eller engelska.  Guiden är Mairea-stiftelsens personal.

En guidning kostar

20 €/person för grupper bestående av minst fem personer (åtta personer under helgen), 12 €/person för grupper bestående av minst sju studerande eller pensionärer. Minimipris 100 € (150€ under helgen), student- och pensionärspris 84 €.

Betalningen sker i samband med besöket. Vi accepterar kontanter och följande chipkort (ej kort med bara magnetremsa): MasterCard, Visa, American Express, Maestro, Electron, JCB, China Union Pay.

Gruppstorlek och öppettider

Vi tar max. 20 personer per en guidningsrunda. Grupper som består av mer än 20 personer delas upp i mindre grupper. De som väntar på sin tur kan besöka gården och beundra villans yttre arkitektur.

Guidningar under sommarsäsongen 2017 på finska och på engelska.

Offentliga turer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas lacinia neque sed diam euismod egestas. Pellentesque dignissim convallis commodo. Nam in leo pulvinar, bibendum neque vel, consequat ligula. Ut feugiat consectetur aliquam. Donec suscipit mauris et ligula tempor, eu semper risus viverra. Fusce vitae neque vel nisi tincidunt ullamcorper et eget nibh. Cras aliquet nulla ante, id viverra tortor tempus id.

Instruktioner för besökare

Inne i villan visas besökarna runt i bottenvåningens representationsrum (entréhallen, vardagsrummet, musikhörnan, blomsterrummet och matsalen). I villan finns det en toalett som besökarna kan använda. Rummen på övre våningen samt köket är i privat bruk. Före eller efter guidningen kan besökarna gå runt i villans trädgård. Annars är trädgården privat område, och för att besöka gården ska Villa Mairea kontaktas. Det är förbjudet att fotografera och videofilma inomhus. Det är möjligt att ta fotografier endast med tillstånd av Mairea-stiftelsens styrelse. All elektronisk utrustning samt väskor och ryggsäckar ska lämnas i garderoben i entréhallen. Vänligen lägg märke till att det är cirka 300 meter från parkeringområdet till Villa Mairea och vägen till villan från parkeringsområdet är backig. Tyvärr är Villa Mairea inte lämplig för rörelsehindrade personer, eftersom det inte är möjligt att röra sig med rullstolen inomhus.

Trafikförbindelser

Med allmänna transportmedel

Bussar trafikerar från Björneborg till Norrmark. Avståndet är ungefär 15 km. Det tar cirka tio minuter att gå till Villa Mairea från busshållplatsen i Norrmarks centrum. Det finns bra buss- och tågförbindelser till Björneborg från olika delar av Finland.

Med bil

Från Helsingfors och Åbo: Ta riksväg 2 från Helsingfors till riksväg 8 (E8) som löper förbi Björneborg, eller ta riksväg 8 (E8) som går från Åbo förbi Björneborg. Vänd till riksväg 23 vid korsningen Parkano−Kankaanpää−Noormarkku-Jyväskylä (det finns ett konstverk i form av en stor gul cirkel i korsningen). Ta av till höger mot Norrmarks centrum vid en rondell ungefär 5 km senare och ta genast av till vänster in på en väg som heter Koivukuja. Det andra avtaget till vänster är Pikkukoivukuja, som leder till Villa Maireas parkeringsplats.

Från Tammerfors: Ta riksväg 11 fram till Kullaa vägskäl och vänd till höger (väg 2550, vägskylt: Noormarkku 23). Ta av till höger efter ungefär 7 km (väg 2556, vägskylt: Noormarkku 16) och vänd vid slutet av denna väg till vänster mot Norrmarks centrum (väg 2560, Laviantie). Vägen slutar i en rondell. Ta av till höger till Ruosniementie, korsa ån och vänd sedan genast till höger, in på Koivukuja. Det andra avtaget till vänster är Pikkukoivukuja, som leder till Villa Maireas parkeringsplats.

Från Vasa och Seinäjoki: Ta riksväg 8 (E8) söderut från Vasa. Ta av till vänster i Vittisbofjärd (Ahlainen) till väg 2701 mot Norrmark. Då du kommer till en rondell ska du fortsätta rakt framåt och sedan genast vända till vänster in på Koivukuja. Det andra avtaget till vänster är Pikkukoivukuja, som leder till Villa Maireas parkeringsplats.

Från Seinäjoki, ta riksväg 19 söderut till riksväg 3 (E12, riksväg 23), ta av till vänster mot Parkano och efter Parkano till höger in på riksväg 23. Fortsätt på den till Norrmark, ta av till vänster mot centrum vid rondellen och vänd sedan genast till höger, in på Koivukuja. Det andra avtaget till vänster är Pikkukoivukuja, som leder till Villa Mairea.

Det finns ett parkeringsområde nedanför backen till Villa Mairea. Parkeringsområdet är märkt ut med skyltar. Äver bussar ska parkeras på parkeringsområdet.

Karta

Det finns ett parkeringsområde nedanför backen till Villa Mairea. Parkeringsområdet är märkt ut med skyltar. Äver bussar ska parkeras på parkeringsområdet.

Du kan rekommendera oss på Tripadvisor

Besökarinformation om Norrmark

Det är möjligt att äta lunch på Norrmarks klubb, som är belägen på bruksområdet (Laviantie 14), från måndagar till fredagar kl. 11-14. Grupper bes om att reservera lunchen på förhand. Under andra tider är mat- och kaffeservering möjlig endast på förhandsbeställning. Norrmarks klubb erbjuder även övernattning och guidade rundvandringar på bruksområdet. Norrmarks Klubb upprätthålls av A. Ahlström Kiinteistöt Oy vierastoiminta.

Ahlström Voyage -utställningen på bruksområdet kan besökas också på förhandsbeställning.

Närmare information: +358 (0)50 518 36 77, e-post: vierastoiminta(at)a-ahlstrom.fi.

Andra resemål i närheten:

Norrmarks kyrka. Kyrkan ligger vid Vanha Vaasantie i närheten till riksvägen 23. Kyrkan är byggd 1931. Kyrkans arkitekt Armas Lindgren är känd framför allt som jugendarkitekt under 1900-talets första år och en av delägarna i arkitektbyrån Gesellius−Lindgren−Saarinen.

Hembygdshuset Kahari. Hembygdshuset Kahari (Museotie 14) håller öppet under sommartiden men också på beställning. Ytterligare information, tfn: 040 721 8055.

Galleri Liisa Ekqvist. I gallerin (Vanha Vaasantie 13) finns det konstutställningar.

Bildförfrågan

Det är förbjudet att fotografera och videofilma inomhus. Det är möjligt att ta fotografier endast med tillstånd av Mairea-stiftelsens styrelse.