Besök

Guidning

Du kan boka platser och ta del i en guidning eller boka guidning för din egen grupp. Guidningarna arrangeras från tisdag till lördag. Guidningarna ges på finska, svenska och engelska. Guidningen tar ca. 40 minuter. Vi tar max. 20 personer per en guidning. Grupper som består av mer än 20 personer delas i mindre grupper och grupperna besöker villan efter varandra. De som väntar på sin tur kan beundra villans yttre arkitektur.

Det lönar sig boka besöket i god tid. Villan är dels i privat bruk, och av den anledningen kan besöken inte arrangeras på alla tider.

 

Priser

På guidningen

vuxna 20 €/person, studeranden och pensionärer 12€/personer.

 

På guidningen för en grupp

Om besökarna är vuxna och de är mindre än 5 personer, är priset minimipriset 100€. Om gruppen består av 5 eller mer än 5 personer, är priset 20€/person.

Om besökarna är studeranden eller pensionärer och de är mindre än 7 personer, är priset det nedsätta minimipriset 84€. Om gruppen består av 7 eller mer än 7 personer, är priset 12€/person.

 

Betalningen sker i samband med besöket. Det går att betala med kontanter och bankkort med chips. Gällande gruppbesök kan du fråga om möjlighet till fakturering.

 

Guidningarna under sommarsäsongen 2019

Tyvärr har vi inga guidningar på svenska, men vänligen kolla tidtabellen för guidningarna på finska och engelska. Ifall du vill boka guidningen på svenska, kan du boka en guidning för din egen grupp.

Förfrågan om besök

Du kan besöka Villa Mairea genom att reservera besöket på förhand. Vi bekräftar besöket per e-post.

  • Ange datum (er) och tid eller tider i fältet. Första gången din notering är din primära önskan. Du kan också presentera alternativa förhoppningar.

Information för besökare

Inne i villan visas besökarna runt i bottenvåningens representationsrum. Övre våningen och köket är i privat bruk och de besöks inte. För säkerhetens skull lämnas alla väskor och ryggsäckar i garderoben i entréhallen. I samband med en guidad besök i villan kan besökare gå runt i villans trädgård. Annars är gården privat område.

Vänligen kom i tid till huset. Guidningen börjar på den tiden som anmälts. Det är inte möjligt att komma med till guidningen om guidningen har börjat för 30 minuter eller mer sedan.

Efter guidningen är det möjligt att handla i museum shop.

Tyvärr är Villa Mairea inte lämplig för rörelsehindrade personer, för det inte är möjligt att röra sig med rullstol eller rollator inomhus. Vänligen lägg märke till att det är cirka 300 meter från parkeringsområdet till Villa Mairea och vägen till villan från parkeringsområdet är backig.

Det är förbjudet att fotografera och videofilma inomhus under guidade besök. Det är möjligt att begära tillstånd till fotografering under andra tider genom att fylla i blanketten för bildförfrågan.

Trafikförbindelser

Med allmänna transportmedel:

Det finns goda trafikförbindelser till Björneborg. Bussar trafikerar från Björneborgs centrum till Norrmark: Lokaltrafikens (Porin Linjat) linjerna 64 och 66 samt några av fjärrtrafikens bussar stannar i Norrmark. Det tar ca 20 minuter med buss till Norrmark och ca 10 minuter att gå från busshållplatsen i Norrmark till Villa Mairea.

Med bil:

Adressen till parkeringsplats är Pikkukoivukuja 20.

Karta

Du kan rekommendera oss på Tripadvisor.

Ahlströms bruk

Det är möjligt att äta lunch på Norrmarks Klubb mån-fre kl. 11-14. Grupperna bes om att boka lunchen på förhand.

Det serveras även à la carte på restaurangen tis-tors. kl. 16-21.

Norrmarks Klubb erbjuder också möjligheter till övernattning i flera gästhus och på bruksområdet finns också utrym för att arrangera möten och fester.

På beställning arrangeras också guidade rundvandringar på området, guidningar i Ahlström Voyage -utställning samt olika naturupplevelser.

Mer information och bokningar: Ahlströms bruk, tel. (+358) 50 518 3677, ruukit@a-ahlstrom.fi och ahlstrominruukit.fi

Bildförfrågan

I Villa Mairea kan det fotograferas endast med ett fotograferingstillstånd. Det lönar sig att skicka in förfrågan i god tid innan den önskade tiden för fotografering. Tillståndet beviljas av Mairea-stiftelsens styrelse och tillståndet gäller för det mesta fotografering för arkitekturpublikationer och forskning.

Fotograferingsavgiften uppbäras enligt prislistan.

Du kan även fråga om möjligheten att använda våra arkivbilder.