Vierailu

Opastettu kierros

Villa Mairea on suljettu tiistaihin 26.1. saakka.

Villa Maireaan pääsee tutustumaan varaamalla paikat yleisökierrokselle tai ryhmäkierrokselle. Kierroksia järjestetään tiistaista lauantaihin. Vierailu kestää noin tunnin. Kierroksia järjestetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Yleisökierroksilla maksimihenkilömäärä on 15 henkilöä per kierros. Ryhmäkierroksilla yli 15 hengen ryhmät jaetaan useampaan osaan ja kierrokset ovat tällöin peräkkäin. Vuoroa odottaessa voi tutustua talon arkkitehtuuriin ulkoa päin.

Varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Talo on osittain yksityiskäytössä, joten kaikkina aikoina vierailuja ei pystytä järjestämään.

Hinnat

Yleisökierroksella:
Aikuiset 30e/hlö
Opiskelijat ja eläkeläiset 20e/hlö
Alle 15-vuotiaat maksutta

Ryhmäkierroksella:
Aikuiset 150e/ryhmä (1-5 henkeä), isommat ryhmät 30e/hlö
Opiskelijat ja eläkeläiset 150e/ryhmä (1-7 henkeä) isommat ryhmät 20e/hlö

Maksu suoritetaan vierailun yhteydessä. Maksuvälineiksi käyvät käteinen sekä sirulliset maksukortit. Voit myös tiedustella ryhmäkierrosten laskutusmahdollisuutta.

Suomenkielisten yleisökierrosten aikataulu (täydentyy)

La 30.1. klo 12
La 27.2. klo 12.30
La 6.3. klo 14
La 20.3. klo 16
La 10.4. klo 11 ja klo 13
La 24.4. klo 11 ja klo 13
La 15.5. klo 14

Vierailutiedustelulomake

Voit tiedustella vierailua oheisella lomakkeella. Vahvistamme varauksen sähköpostitse.

  • Syötä kenttään päivämäärä(t) ja kellonaika tai -ajat. Ensimmäinen aika listalla on ensisijainen toiveenne. Voitte myös esittää vaihtoehtoiset toiveet.

Ohjeita vierailijoille

Opastettu kierros järjestetään talon ensimmäisen kerroksen tiloissa. Yläkerta on yksityiskäytössä, eikä sisälly kierrokseen. Turvallisuussyistä käsilaukut ja reput jätetään vierailun ajaksi naulakkoon. Pihapiiri on yksityisaluetta, mutta siihen voi tutustua omatoimisesti kierrosten yhteydessä.

Saavuthan paikalle ajoissa. Kierrokset alkavat sovittuna ajankohtana. Yleisökierrokselle ei ole enää mahdollista liittyä mukaan, jos kierroksen alkamisesta on 30 minuuttia tai enemmän.

Kohde ei sovellu liikuntarajoitteisille, eikä sisätiloissa ole mahdollista liikkua pyörätuolilla tai rollaattorilla. Parkkipaikalta Villa Maireaan on 300 metrin kävelymatka mäkeä ylös.

Valokuvaaminen ja videoiminen kierrosten aikana on kielletty. Lupaa valokuvausten järjestämiseen muuna aikana voi hakea täyttämällä kuvauspyyntölomakkeen.

Liikenneyhteydet

Julkisilla liikennevälineillä:

Poriin on muualta Suomesta hyvät juna- ja bussiyhteydet. Porin keskustasta Noormarkkuun pääsee Porin Linjojen busseilla 66 ja 64 ja myös osa kaukoliikenteen busseista pysähtyy Noormarkussa. Bussimatka kestää noin 20 minuuttia ja pysäkiltä on noin 10 minuutin kävelymatka Villa Maireaan.

Henkilöautolla:

Parkkipaikan osoite on Pikkukoivukuja 20.

Kartta

Kerro vierailukokemuksestasi myös muille TripAdvisorissa | Voit tarkastella karttaa myös Google Mapsissa

Noormarkun Klubilla voi lounastaa ma–pe klo 11–14, ryhmiä pyydetään tekemään varaus etukäteen.

A la carte -ravintola on avoinna to & pe klo 17-21, la klo 12-21.

Hotellitasoista majoitusta on tarjolla useassa vierastalossa, ja alueelta löytyy erilaisia tiloja kokousten sekä juhlien järjestämiseen.

Tilauksesta järjestetään myös opastettuja kierroksia ruukkialueella, opastettuja käyntejä Ahlström Voyage -näyttelyyn sekä erilaisia luontopalveluja.

Lisätiedot ja varaukset: Ahlströmin ruukit, 050 518 3677, ruukit@a-ahlstrom.fi ja ahlstrominruukit.fi

Kuvauspyyntölomake

Villa Maireaan pääsee kuvaamaan vain kuvausluvalla. Valokuvauspyyntö kannattaa lähettää hyvissä ajoin ennen aiottua kuvausajankohtaa. Kuvausluvat myöntää Mairea-säätiön hallitus ja lupia myönnetään pääsääntöisesti arkkitehtuurijulkaisuihin sekä tutkimustarkoitukseen.

Kuvauksista peritään hinnaston mukainen maksu.

Voit myös tiedustella mahdollisuutta käyttää arkistokuviamme.